Slika je simbolična. (foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Celjski policisti so bili v petek ponoči obveščeni o kričanju in razbijanju v stanovanju na območju Policijske postaje Celje.

Ob  prihodu  na  kraj  so  ugotovili,  da  sta  se  sprla  partnerja,  tuja državljana,  in da je prepir prerasel v fizično obračunavanje, pri čemer je moški partnerko lažje poškodoval. Pomoč so ji nudili v celjski bolnišnici.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da gre v omenjenem primeru za dlje časa trajajoče  psihično  in  fizično  nasilje,  ki  ga  oškodovanka do sedaj ni prijavila.   Nasilneža   so   pridržali  in  mu  izrekli  ukrep  prepovedi približevanja  za  48  ur,  preiskovalni sodnik je ukrep podaljšal.  Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini ga bodo kazensko ovadili, za kar mu grozi do pet let zaporne kazni.

“Hkrati bomo upravni enoti predlagali,  da se tujcu razveljavi dovoljenje za začasno prebivanje, saj obstajajo resni razlogi za sum, da ne bo spoštoval pravnega reda Republike Slovenije in bo  še naprej izvrševal kazniva dejanja oziroma prekrške,” so še sporočili iz PU Celje.