Slika je simbolična. (foto: STA / Nebojša Tejić)

Piše: C. R.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 84 ilegalnih migrantov.

V petek so pri Ilirski Bistrici prijeli 10 državljanov Turčije in vodiča, 39-letnega državljana Italije, kateremu je bil odrejen pripor.

Pri Rakitovcu so ujeli državljanov Afganistana in državljana Irana, v Novokračinah državljana Turčije in dva državljana Egipta, v Jelšanah pa državljane Turčije in voznika, 22-letnega državljana Hrvaške. Tudi njemu so odredili pripor.

V soboto so spet najbolj delali policisti z območja Ilirske Bistrice. V neposredni bližini mesta so prijeli tri državljane Egipta in dva državljana Kube, pri Jelšanah državljana Sirije, pri Novokračinah državljana Egipta, v Zabičah 11 državljanov Pakistana in voznika kombiniranega vozila Fiat Ducato, državljana Italije, ki mu je bil odrejen pripor.

Prijeli so tudi dva vodiča, oba državljana Pakistana, enega od njiju so poslali v pripor.

Pri Gradinu so prijeli sedem državljanov Turčije, na Kozini štiri državljane Pakistana, dva državljana Afganistana ter voznika, državljana Gambije z urejenim statusom v Sloveniji, ki so ga privedli na policijsko postajo. Pri Praporčah pa so prijeli tri državljane Irana.

V nedeljo so policisti pri Praporčah obravnavali še tri državljane Bangladeša državljana Iraka in dva državljana Afganistana, med Rakitovcem in Movražem sedem državljanov Afganistana, v Rakitovcu tri državljane Afganistana in pri Črnem kalu pa osem državljanov Turčije.