Slika je simbolična. (foto: Pixabay)

Piše: A. S.

Potem, ko smo včeraj poročali o dveh zasegih nasadov s konopljo na Primorskem, danes poročamo o novem ulovu policije. Dravograjski policisti so namreč zaplenili večjo količino konoplje. Konec prejšnjega meseca so na območju Dravograda zaznali nasad konoplje in nato na podlagi zbranih obvestil in pridobljene odredbe preiskovalnega sodnika opravili hišno preiskavo pri 44 letnemu gospodu z območja Dravograda.

Policisti so v preiskavi na podstrešju hiše odkrili prostor prirejen za gojenje konoplje in dobrih 11 kg posušene konoplje. Na vrtu in v rastlinjaku pa so našli še dodatnih 90 sadik konoplje, visokih okoli 2 m.

Osumljencu so zasegli sadike konoplje in posušeno konopljo zasegli. Poleg tega pa so mu zasegli tudi vso »vrtnarsko« opremo kot so luči, zračni filter, naprava za vzdrževanje vlage ter druge pripomočke, ki jih je uporabljal pri gojenju konoplje.

A to še ni vse. Osumljencu z zelenim prstom je sledila še ovadba za proizvodnjo in promet s prepovedano drogo, za kar mu grozi od enega do deset let zaporne kazni.