Slika je simbolična. (foto: Pixabay)

Piše: C. R. 

Policisti so izvedli dve hišni preiskavi zaradi suma nezakonite proizvodnje drog. 

Policisti Policijske postaje Rače so v ponedeljek, 22. 11. 2021, na podlagi odredbe sodišča za hišno preiskavo, opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, starih 28 in 29 let. Oba sta osumljena storitve kaznivega dejanja prepovedane proizvodnje in prometa z drogami.

Med preiskavo njunega stanovanja v Mariboru so policisti odkrili prostor, dimenzij 190 cm x 120 cm x 60 cm, ki je bil prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem so našli in zasegli 133 sadik konoplje, visokih 3 – 10 cm. Zraven tega so našli in zasegli pripomočke za gojenje prepovedane droge (ventilatorji, grelec, karbonski filter zraka, vlažilec zraka in LED luči).

Policisti so med preiskavo našli in zasegli še približno 200 g posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, digitalno tehtnico ter dva mobilna telefona. Na podlagi odredbe sodišča so nato opravili še hišno preiskavo stanovanjske hiše v Hotinji vasi, ki jo uporabljata. Tam so v gospodarskem poslopju odkrili še en, prazen, prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v poslopju pa še približno 2 kg posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, tehtnico in električni mešalnik. Oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Konjiški policisti pa so v ponedeljek, 22. novembra 2021, opravili hišno preiskavo pri 68-letnemu moškemu doma z območja Zreč. V stanovanjski hiši so našli dober kilogram posušenih delcev konoplje, ki jih je 68-letnik hranil v različnih steklenih kozarcih, papirnatih in pvc vrečkah, v več hišnih prostorih. 68-letnega moškega bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.