foto: PU Nova Gorica

Piše: A. S.

Idrijski možje postave so prejšnji teden v sredo, 27. oktobra 2021, po odredbi okrajnega sodišča Tolmin opravili hišno preiskavo pri 40-letnemu moškemu. Preiskavi sta potekali na območju naselij Žirovnica in Žiri (območje Občine Idrija in Občine Žiri) zaradi suma proizvodnje in trgovine s prepovedanimi drogami.

Policisti so pri opravljanju hišne preiskave na obeh omenjenih lokacijah našli in zasegli manjšo količino posušene konoplje. Na drugi lokaciji v sklopu hišne preiskave na Idrijskem (Žirovnica) so našli kar dva kilograma posušene konoplje. Slednje rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo.

Isti dan pa so policisti PP Idrija opravili hišno preiskavo tudi pri 53-letni ženski, v Predgrižah (Občina Idrija). Policisti so pri opravljanju hišne preiskave našli in zasegli večjo količino posušenih rastlin, ki je po vsej verjetnosti konoplja. Zasežene posušene rastline so  poslali v nadaljnjo analizo.

Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bo PP Idrija zoper oba navedena kršitelja izvedel prekrškovni postopek. O vseh ugotovitvah hišne preiskave je Policija obvestila tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.