Slika je simbolična. (foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Zaradi nedeljske drzne tatvine nahrbtnika in nato še denarja z dvigom gotovine na bankomatu v Kranju, so kranjski policisti s kazensko ovadbo na sodišče včeraj privedli moškega.

Zanj je bil odrejen pripor. Gre za državljana Slovenije. Občan je pred kaznivim dejanjem na svoje vozilo odložil nahrbtnik, ki ga je storilec odtujil in pobegnil. Policisti so na podlagi podatkov oškodovanca moškega hitro izsledili in ga prijeli po poskusu pobega. Pozivamo k skrbi za lastnino. Stvari ne odlagajte tako, da bi bile prosto dosegljive drugim.

Drugod po Sloveniji so policisti s področja kriminalitete obravnavali še slednje primere:

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V Kamniku so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili kovinske izdelke. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

V Ivančni Gorici je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in odtujil različne predmete. Nastalo je za okoli 500 evrov škode. .

Na območju Vojnika smo obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec, ki ni ničesar ukradel, je lastniku škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V Hrpeljah je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je gotovino in zlatnino.