foto: Twitter

Piše: Janja Strah

Oče 13-letnega fanta je mariborskega župana Sašo Arsenovića prijavil policiji zaradi fizičnega napada na mladoletno osebo. V sporočilu, ki ga je poslal večim medijem je oče povedal, da ima tudi videoposnetek Arsenovićevega izpada in zdravniški zapisnik o poškodbah, ki jih je otrok utrpel, ker ga je Arsenović davil.

Po besedah očeta 13-letnega fanta je do napada na mladoletnika prišlo na teniškem igrišču teniškega kluba Branik v Mariborju na velikonočno nedeljo 17. aprila 2022. Mariborskega župana Sašo Arsenovića naj bi motilo, da otroci iz plastičnih smetnjakov jemljejo obrabljene teniške žogice, za katere so imeli dovoljenje trenerjev, da jih lahko vzamejo.

Arsenović naj bi sprva skupino otrok napadel verbalno, jih zmerjal in poniževal, ko pa so mu otroci vrnili z enako mero, pa se je po trditvah očeta fizično lotil otrok. 13-letnega fanta je celo začel daviti.

Ko je mariborski župan videl, da se mu približuje razjarjeni oče napadenega fanta je stisnil rep med noge in pobegnil s kraja zločina. V sporočilu za medije je oče napadenega fanta povedal, da ima pri sebi tudi policijski zapisnik o incidentu, zdravniško poročilo ter kratek posnetek incidenta kjer Arsenovič davi ubogega otroka. “Ta gnoj nima kaj več iskati na mestu župana!” je še v sporočilu za medija zapisal razjarjeni oče.