Slika je simbolična. (foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Policisti policijske postaje Šiška so ta mesec preiskali več kaznivih dejanj drznih tatvin, tatvin in kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

V enem primeru je 44 letni osumljenec izvršil dve kaznivi dejanji drznih tatvin. Obakrat je vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, v kateri so se nahajali stanovalci in iz njih odtujil različne predmete in si pridobil za okoli 600 eur protipravne premoženjske koristi. V drugem primeru je 39 letnik utemeljeno osumljen, da je iz ene izmed trgovin v centru Ljubljane v treh različnih primerih odtujil kozmetične izdelke in tehnično blago, ter si tako pridobil preko 7.000 eur protipravne premoženjske koristi.

Prav tako je skupaj z še eno osebo osumljen kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, saj je bila v nadaljnji preiskavi v njegovem stanovanju najdena večja količina (več kot 1.500) nedovoljenih tablet, namenjenih za nadaljnjo prodajo. V obeh primerih gre za osumljenca, ki sta bila v preteklosti že obravnavana za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete. 44-letni osumljenec bo predvidoma danes priveden k preiskovalnemu sodniku, 39-letniku, ki je bil prav tako priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, pa je bil že odrejen pripor.