Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Včeraj okoli 15.55 je 21-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, v križišču Partizanske ceste in Mlinske ulice v Mariboru, trčil v reklamno tablo.

V času nesreče je imel v vozilu še sopotnico, vendar zaradi prometne nesreče ni bil nihče poškodovan. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu kar 1,19 mg/l alkohola. Policisti so mu odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, tudi zato, ker so pri njemu našli in mu zasegli posušene rastlinske dece, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, zaradi česar je obstajal sum, da je voznik vozil tudi pod vplivom prepovedanih drog.

Po usmeritvah pristojnega tožilca bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje. Zasegli so mu tudi vozniško dovoljenje. V kolikor se bo na  testiranju potrdilo, da so zaseženi rastlinski delci dejansko prepovedana droga, mu bodo izdali tudi odločbo o prekršku.

Vinjen voznik pa je povzročil nesrečo tudi na Primorskem. Ob 21.09 so bili policisti s PU Koper obveščeni, da je v Strunjanu vozilo obrnjeno na streho. Policisti so na kraju ugotovili, da je 70-letni voznik iz okolice Kopra zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na bankino, trčil v betonski zid, izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil.

V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da mu je vozniško dovoljenje prenehalo veljati, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,87 mg/l.  Odpeljan je bil v SB Izola, sledi pa mu obdolžilni predlog.