Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Včeraj, 14. septembra ob 12.40 uri, so bili policisti obveščeni, da je na vrhu Sabotina (609 metrov visoka vzpetina nad Solkanom) 75-letnega pohodnika zaobšla slabost in poti ni mogel nadaljevati.

S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni člani Enote za hitro posredovanje Mestne občine Nova Gorica (MONG HRI) in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so ga z nosili prenesli do planinske koče. Tam so ga prevzeli in oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 14. septembra ob 16.25 uri, v Novi Gorici 37–letnemu moškemu, državljanu Italije, v postopku zasegli delce posušene rastline za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zasežene rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper tujega državljana uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Danes, 15. septembra ob 00.35 uri, so policisti v Novi Gorici ustavili 37–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oziroma negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu! V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot … 

Danes, 15. septembra ob 10.23 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na območju Ajdovščine, kjer je s kolesom prejšnjega dne padla in se poškodovala 67–letna kolesarka. Slednja je pri padcu utrpela lahke telesne poškodbe. Kasneje so poškodovanko zdravniško oskrbeli v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Po nudeni oskrbi so jo odpustili v domačo nego.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Prejšnji članekNa podvozju tovornjaka odkrili Afganistanca
Naslednji članekIz pisarne odnesli 5 »jurjev«!!