Slika je simbolična. (foto: arhiv Demokracije)

Piše: C. R.

Kriminalistični sektor policije poziva vse občane, da jim pomagajo v sklopu zbiranja obvestil o neprijavljenem shodu, ki je potekal 5. februarja. S policije prosijo, da se z njimi deli video in foto dokumentacija »Konvoja svobode Slovenije«.

Shod je potekal na javnih cestah v Ljubljani, ki pa se je razširil tudi drugod po Sloveniji. Organizatorji so napovedovali velik obisk in protest oglaševali po socialnih medijih, a slednji na koncu ni požel velike udeležbe. Kljub temu slednji ni bil primerno organiziran, saj shod ni bil prijavljen, ni bilo poskrbljeno  za varnost, ni bila organizirana rediteljskega služba, itd.

Policija tako sedaj poziva, da posredujete video in foto dokumentacijo, ki je bila dokumentirana v času trajanja predmetnega protestnega shoda s strani vaše družbe in jo imate v lastnem arhivu.

Zaprošene podatke kriminalisti potrebujejo za uspešno izvedbo predkazenskega postopka, ki je voden zaradi suma kaznivega dejanja. Podatki bodo uporabljani kot morebitni dokaz v kazenskem postopku.

Z dodatnimi vprašanji lahko naslovite kontaktno osebo na SKP PU Ljubljana, višjega kriminalista Aleša Markoviča (telefonska številka 01/ 361 04 39 in elektronska pošta [email protected]). Slednjega lahko tudi neposredno kontaktirate v zvezi s predajo predmetne dokumentacije. S policije še prosijo, da predmetno dokumentacijo posredujete ločeno po datumih protesta in v čim krajšem času, in sicer z osebnim prevzemom na mediju Policije.