foto: PU NG

Piše: C. R.

Izjavo za medije je podal, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, Marino Pangos.

“Na podlagi obvestila o zapuščenem osebnem avtomobilu na kolovozni poti v neposredni bližini hitre ceste H4 v bližini naselja Črniče v občini Ajdovščina smo včeraj , 13. januarja ob 10.23 uri, v okviru ogleda na kraju našli žensko truplo. Na podlagi tega so bili opravljeni prvi nujni preiskovalni ukrepi, zbrana obvestila ter s strani dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in ob prisotnosti Okrožne državne tožilke iz Nove Gorice opravljen ogled kraja najdbe trupla ter osebnega avtomobila. Pri tem so bili zavarovani vsi potrebni dokazi za nadaljnje preverjanje oz. morebitno preiskovanje okoliščin.

Identiteta ženskega trupla v tem trenutku še ni uradno potrjena. Natančen vzrok smrti bo verjetno ugotovljen v okviru sodne obdukcije na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani in morebitnih dodatnih nadaljnjih s tem povezanih medicinskih preiskav.

Drugih podrobnosti v tem trenutku zaradi interesa kriminalistične preiskave in izvajanja nadaljnjih policijskih aktivnosti javnosti ne moremo posredovati in jih bomo, ko bomo celoviteje preiskali ta varnostni dogodek.”