Slika je simbolična. (foto: Wikipedia)
Piše: C. R.
Dogodek, ki se je zgodil včeraj zvečer, je mnoge na smrt prestrašil, saj bi se lahko končal tragično. Nekaj pred 22. uro je namreč dežurni center za obveščanje dobil več klicev, da na avtocesti pri Ljubljani vozilo vozi v napačno smer. 
Seveda so dežurne patrulje takoj krenile v iskalno akcijo in grešnico tudi ulovili. Šlo je za 47-letnico, ki je pri priključku Bizovik meni nič tebi nič zapeljala v napačno smer, peljala čez predor Golovec v smer proti Novemu mestu. Policisti so jo uspeli ustaviti med predoroma Debeli hrib in Mali vrh.
Tudi razlog za izjemno tvegano vožnjo so hitro ugotovili, saj se je pokazalo, da je voznica pred vožnjo kar precej globoko pogledala v kozarec, saj je v pojočo travico pihnila za skoraj dva promila in verjetno niti ni vedela, da je peljala po napačni strani. Seveda je takoj sledil odvzem vozniškega dovoljenja, odredili so ji tudi strokovni pregled. Sledi pa tudi kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu, kazenski zakonik za taka dejanja predvideva tudi zaporno kazen. Kar pa ni nič proti temu, kako tragične posledice bi lahko imela takšna vožnja. Pred kratkim je namreč zaradi posledice prometne nesreče umrl nič kriv zakonski par, ki je nič hudega sluteč zapuščal gorenjsko avtocesto pri Podtaboru, ob tem pa na izvoznem kraku čelno trčil v nasproti vozeče vozilo.