Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Kriminalni element je bil, kljub praznikom aktiven tekom preteklega vikenda. O vlomih in tatvinah poročajo iz večine policijskih uprav po Sloveniji.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Rog Pony, zelene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 50 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Giant. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili cigarete in alkoholne pijače. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

Na Dolenjski cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili tri motorne žage znamke Stiga.

Podjetje je oškodovano za okoli 1.000 evrov. Na delovišču v Medlogu smo obravnavali tatvino nafte. Storilec jo je okoli 50 litrov ukradel iz rezervoarja delovnega stoja.

Na Milčinskega ulici v Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. V vozilo mu ni uspelo priti, je pa s poškodovanjem vrat, lastnici povzročil za okoli 400 € škode.

Na območju Slovenskih Konjic je neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Škodo je lastnikom povzroči s poškodovanjem okna v pritličnem delu hiše.

Na območju Podčetrtka so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno v pritličnem delu, je prostore preiskal. Ukradel je gotovino.

Sinoči so bili obveščeni, da je neznani storilec na Krekovem trgu v Celju poškodoval 11 razstavnih kovinskih panojev. Škodo ocenjujejo na dobrih 3.000 €.

Neznani storilec je v času med 15.4.2022 in 17.4.2022 vlomil v stanovanje v Slovenski Bistrici, pregledal je prostore stanovanja in lastnika  oškodoval za 5.500 eurov.

Blejski policisti so obravnavali tatvino denarja in zlatnine iz stanovanjske hiše.