Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Včeraj smo v uredništvo dobili neuradno, a precej zanesljivo informacijo, da sta bili v noči s petka na soboto v Ljubljani zabodeni dve osebi. Eden od njiju naj bi bil celo član znanega slovenskega narodnozabavnega ansambla.

Informacijo smo preverili pri Policijski upravi Ljubljana, od koder so nam odgovorili, da so v soboto ob peti uri zjutraj dobili obvestilo o dveh huje poškodovanih osebah. »Po do sedaj zbranih obvestilih je na ulici prišlo do pretepa več oseb, v katerem sta bili dve poškodovani z ostrim predmetom in sta bila s kraja odpeljani v UBKC Ljubljana. Njuno življenje po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo. Druge osebe so pred prihodom policije s kraja zbežale,« so nam sporočili.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, še sporočajo iz PU Ljubljana.

Ali je dogodek kaj povezan s petkovimi t. i. kolesarskimi protesti – spomnimo, tokrat so kolesarski »čegevarovci« obiskovali celo sedeže političnih strank – , za zdaj še ni znano, saj podrobnosti dogodka niso znane. Vendar pa naši viri opozarjajo, da se je varnost v naši prestolnici spet poslabšala, kar povezujejo tudi s političnimi motivi, ki naj bi usmerjali ljubljansko policijo pri obravnavanju nasilja z levičarskim političnim ozadjem.