(foto: Bralec)

Piše: Peter Truden

Na današnjem protestu proti najnovejšim ukrepom vlade za zajezitev širjenja kitajskega virusa se je zbrala »zanimiva« druščina, ki epidemije očitno izkorišča za ideološke namene islamizma.

Med drugim je bil opažen tudi Samir Balić iz Kopra, znan podpornik salafizma, človek, ki je pred tremi leti grozil Nova24TV.

Eden od organizatorjev protesta na Trgu republike je bil Zoran Stevanović, ki očitno s svojo stranko Resni.ca epidemijo izkorišča za politične namene in propagando.

Prišli so tudi islamisti. Poleg omenjenega Samirja Balića je bil na protestu tudi Sulejman Merdanović, vidni simpatizer bošnjaškega muslimanskega nacionalističnega gibanja Vera, narod, država, ki ga vodi nekdanji salafist Sanin Musa. Musa je bil tudi organizator letošnjih protestov pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu, potem ko so slovenski levičarji v javnost spravili ponarejen non-paper, s katerim so želeli diskreditirati predsednika vlade Janeza Janšo. Zdaj vse kaže, da so bošnjaški salafisti v tesni povezavi s slovenskimi levičarji in levimi fašisti.

Opaženo je bilo še več simpatizerjev salafizma.

Spomnimo. Salafizem je fundamentalistična ideologija, ki je blizu džihadističnemu gibanju.

Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo, 20 let večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji,” je bila izjava slovenskega muftija Nedžada Grabusa v Odmevih leta 2015. Izjava, ki je dvignila veliko prahu in do danes še ni bila pozabljena. Čeprav je bila njegova izjava, milo rečeno, skrajno neprimerna, pa nam trenutni podatki zares lahko vzbudijo določeno mero skrbi – še posebej, če jih združimo z besedami Samirja Balića, ki je ob grožnjah Novi24TV napovedal uničenje vsega, kar ne sodi v islam.

Prejšnji članek(FOTO) V okolici parlamenta se še vedno zadržuje skupina nevarnih ljudi, ki želi povzročati dodatne nemire; za napad so skrajneži uporabili tudi granitne kocke, policija sporoča, da je policijska intervencija še v teku
Naslednji članek(VIDEO) Ekskluzivni posnetki na Demokracija magazine TV Channel, kako je nasilni protestnik pljuval v obraz snemalcu Nova24TV in kako so v stavko parlamenta letele rakete