Slika je simbolična. (foto: Pixabay)

Piše: A. S.

Ne skrbite pamplonski encierro ni nova oblika preživljanja prostega časa, vsaj ne še, a kljub temu je včerajšnje dogajanje je na žalskem območju zaznamoval razjarjen bik, ki je strašil občane Polzele, Založ in okoliških zaselkov.

Bik je že pred več dnevi pobegnil z njegove “domače” kmetije iz okolice Šmartnega ob Paki, vendar ga lastnik ni uspel najti. So ga pa zato našli občani med Podvinom in Polzelo. Najprej so ga opazili na križišču za Goro Oljko, nekoliko kasneje pa še v centru Polzele, kjer se je bik zakadil v enega od občanov, ki pa mu je na srečo uspel zbežati. Bik je nato v hlevu bližnje kmetije na območju Založ ponovno napadel, a se je lastnik kmetije uspel ubraniti, zato je bik pobegnil k sosedom na dvorišče. Policisti so ob prihodu na kraj dogodka pozvali občane, da ostanejo v hišah oziroma naj si najdejo zavetje v njih, če tega še niso naredili. Bik je postajal vedno bolj agresiven, kljub poskusom, da bi ga umirili in omejili njegovo gibanje. Ker se bik ni umiril so ga bili žal primorani ustreliti.

Bik naj nebi poškodoval nikogar od občanov, do kakšne posamezne poškodbe pa je morebiti prišlo, ko so se mu občani, ki jih je napadal umikali in bežali. Bik je škodo povzročil na več ograjah in objektih. O celotni zadevi pa možje postave še vedno zbirajo obvestila.