foto: arhiv Demokracije

Piše: C. R.

Včeraj, 11. oktobra 2021, je okoli 6.40 več občanov iz Postojne poklicalo na Operativno komunikacijski center PU Koper in nas obvestilo, da na Tržaški cesti v Postojni na ulici leži ženska, ki kliče na pomoč.

Na kraj so bili napoteni policisti PP Postojna in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper, ki so ugotovili, da je na kraju poškodovana 22-letna ženska iz Postojne, za katero je zdravnik ugotovil, da je bila večkrat zabodena z ostrim predmetom. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, od koder so nas obvestili, da je zaradi poškodb ogroženo njeno življenje.

Na kraju je bil z zbiranjem obvestil pridobljen podatek o vozilu, zatem pa še uporabnik tega vozila, 24-letnik z območja Postojne, državljan Slovenije in Severne Makedonije. Isti dan mu je bila ob 8.40 uri na naslovu njegovega bivanja odvzeta prostost. Pridržan je bil zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je storil kaznivo dejanje poskus umora.

Na podlagi zbranih obvestil, ogleda kraja in drugih preiskovalnih dejanj je bilo ugotovljeno, da je okoli 6.35 na Tržaški cesti v Postojni prišlo do spora med 22-letnico in 24-letnikom, zatem pa je moški posegel po ostrem predmetu in sunkovito zamahnil proti ženski ter jo večkrat zabodel. Žrtev napada je obležala na kraju, osumljeni pa je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom.

Preiskava še vedno ni zaključena, saj so v teku hišne preiskave, ki se izvajajo na naslovu bivanja osumljenega in osebnega avtomobila, ki ga je uporabil po storitvi opisanega dejanja. Pred iztekom 48 urnega pridržanja bo 24-letni občan iz območja Postojne s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa umora priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Koper.

Prejšnji članekPolicija sporoča glede jutrišnjega protestnega shoda v Ljubljani
Naslednji članekSpet Afganistanci! Tokrat pet ujetih v Posavju!