Slika je simbolična. (foto: Pixabay)
Piše: C. R.
 
PU Novo mesto poroča, da so prometni policisti več oseb zalotili pri nečednih dejanjih – za volan so namreč sedli kar krepko “pod gasom”. 
Včeraj okoli 17.30 so bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki naj bi na avtocesti pri Trebnjem vijugal po vozišču, zaviral
in  speljeval  in  ogrožal  ostale udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto  so  se  takoj odzvali, voznika izsledili in izločili iz prometa. Med postopkom  so  ugotovili,  da kršitelj kaže očitne znake alkoholiziranosti. Odredili  so  mu preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,46 miligramov alkohola.  Ugotovili  so  tudi,  da  ima na avtomobilu nameščene registrske tablice,  ki pripadajo drugemu vozilu. Policisti so mu zaradi kršitev v roke stisnili položnico v vrednosti 1440 evrov, dobil pa je tudi 16 kazenskih točk.
Nekaj  po  22.  uri  so policijo iz brežiške bolnišnice obvestili, da oskrbujejo žensko,  ki  naj  bi se poškodovala pri padcu s kolesom. Policisti PPP Novo mesto  so  ugotovili, da je 40-letna ženska kolesarila iz smeri Kapel proti Župelevcu.  V  naselje  Vrhje  je  izgubila  oblast  nad  kolesom,  s ceste zapeljala  v  jarek  in padla. Kasneje so ugotovili, da je bila dobro “potrjena”, saj je napihala za debel promil alkohola. Postopek o prekršku seveda sledi.
Ker je sedaj tudi čas kmetijskih opravil, ni presenetljivo, da se nekateri vozniki traktorja po končanem opravilu zadržijo pozno v noč na kozarčku domačega in se vračajo šele, ko je že tema. Enemu od njih pa ni uspelo priti domov brez incidenta.  Črnomaljski  policisti  so  bili  ob  23.35  obveščeni o prometni nesreči v Semiču.  Opravili  so ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik kmetijskega traktorja   zaradi  neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad  vozilom, zapeljal s ceste po brežini in se lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče je imel  v  litru  izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola, kar pomeni skoraj dva promila. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.