Slika je simbolična. (foto: Twitter)

Piše: C. R.

Policijska uprava Maribor išče voznika in sopotnika osebnega avtomobila znamke Volkswagen Sharan, srebrne barve, madžarskih registrskih oznak, domnevno državljana Madžarske in Afganistana, ki sta v našo državo, nedovoljeno pripeljala deset državljanov Bangladeša. Voznik po prestopu meje ni ustavil mejni patrulji ter je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval v notranjost Slovenije. Vozilo je patruljam uspelo ustaviti v Cirkulanah, vendar sta voznik in sopotnik na prednjem sedežu, nenadoma zapustila vozilo in pobegnila vsak na svojo stran.

Ob 12.20 so policisti v kraju Medribnik prijeli pobeglega voznika opisanega vozila, 29-letnega državljana Moldavije in ga pridržali. Njegovega sopotnika na prednjem sedežu, domnevno gre za državljana Afganistana, še naprej iščejo in prosijo, da v kolikor ga je kdo opazil, naj to sporoči na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Vseh deset državljanov Bangladeša je zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi, zato so bili prepeljani v azilni dom.

Vir: Policijska uprava Maribor

Prejšnji članekSmrt moškega zaradi premikajočega se traktorja
Naslednji članek(FOTO) S klifa padel na kamnito plažo!