24Kronika

Ob trčenju z avtom “odnesel” še ograjo in znak!

Slika je simbolična. (foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Včeraj, nekaj pred 18. uro je na uvozu na avtocesto v Logatcu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil.

Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v pred sabo vozeče vozilo, ki je zmanjševalo hitrost zaradi vozila, ki je zavijalo pred njim. Po trčenju je vozilo povzročitelja zaneslo, tako da je trčil še v ograjo in prometni znak.

V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

O nesrečah poročajo tudi z drugih policijskih uprav po Sloveniji.

Celjski policisti so obravnavali še dve nesreči s hujšimi poškodbami. Prvo  prometno  nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali v soboto, nekaj čez  15.  uro, v Vrhovem. Povzročil jo je 41-letni voznik tovornega vozila, ki  je  vozil  iz  smeri  Sevnice proti Laškem. V Vrhovem je na ravnem delu vozišča  izgubil oblast nad vozilom, zapeljal z vozišča in trčil v drevo. V trčenju se je hudo poškodoval 27-letni sopotnik, voznik in sopotnika, stara 24  in  26  let,  so se v trčenju lažje poškodovali. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami pa so obravnavali v soboto zvečer, izven  naselja  Trnava.  V  trčenju  je bil huje poškodovan 21-letni pešec, državljan  Romunije,  ki  je hodil po  sredini vozišča. Pešec ni uporabljal svetlobnih  teles.  Vanj  je trčila 62-letna voznica osebnega vozila, ki je pripeljala iz smeri Šentruperta.

V Kranju pa je voznik zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in alkohola (0,71  mg/l)  trčil  v  brežino.  Po nesreči je s kraja odšel, vendar so ga policisti izsledili in ga obravnavajo zaradi prometnih prekrškov.

Exit mobile version