Slika je simbolična. (foto: Twitter)

Piše: C. R.

Policisti  PP  Nova Gorica so v sredo, 8. septembra, obravnavali vlom skozi vhodna vrata gostinskega lokala v Novi Gorici.

Po prvih zbranih podatkih je storilec  vlomil  v omenjeni objekt s pomočjo neznanega predmeta in kasneje odtujil  alkoholne  pijače  v  vrednosti  okoli  300  evrov  in blagajniški minimum.  Prav  tako  je  bilo ugotovljeno, da se je v istem objektu zgodil tudi  poskus vlom v kozmetični salon, pri čemer je nastala materialna škoda (poškodovana  vhodna  vrata).  V  notranjost  poslovnih  prostorov  neznani storilec  ni  vstopil.  Novogoriški  policisti  bodo po zaključku preiskave navedenih  primerov kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

V  sredo,  8.  septembra  zjutraj, pa so bili policisti še obveščeni o tatvini dveh koles (električno in navadno kolo) tekom noči v enem od kampov na območju Trente. Po  sedanjih  ugotovitvah  je  neznanec  v noči iz torka na sredo z orodjem odstranil  verigi,  s katerimi sta bili kolesi priklenjeni na leseno ograjo ob  njunem  ob avtodomu oškodovancev in si jih prilastil. S tem nezakonitim dejanjem  je storilec oškodovancem iz Avstrije povzročil za približno 7.000 evrov materialne škode.  –

Prav tako so policisti PP Bovec v istem kampu obravnavali še drugi primer tatvine koles v škodo tujih državljanov. Tudi v drugem obravnavanem primeru je storilec odvzel dve kolesi, ki sta bili z verigama priklenjeni na lesena količka  in  drog  svetilke  ob  avtodomu  oškodovancev  iz  Nemčije. S tem nezakonitim dejanjem je storilec oškodovancem iz Nemčije povzročil za 5.700 evrov materialne škode.  Policisti PP Bovec bodo po zaključku preiskav obeh primerov  na  podlagi  vseh  ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prejšnji članekV križišču karambol, poškodovanke na zdravljenje v Italijo
Naslednji članekS štirikolesnikom na bok voznik huje telesno poškodovan