foto: PU LJ

Piše: C .R.

Tudi včeraj se je kradlo in vlamljalo širom Slovenije.

Neznani storilec je včeraj, med 7.00 in 16.40, skozi kuhinjsko okno vlomil v stanovanjsko hišo v Strnišču (območje PP Ptuj). V hiši je našel in si prisvojil gotovino in nakit. Materialna škoda znaša okoli 14.000 evrov.

Neznani storilec je včeraj, med 9.00 in 19.45, skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo v Bukovcih. V hiši je našel in si prisvojil gotovino in nakit.

V Škofji Loki je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

V kraju Križe na območju PP Novo mesto je med 8.30 in 21.30 nekdo skozi vrata teras vlomil v dve počitniški hiši. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Zrečah so obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar in steklenico žganja. Lastnici je škodo povzročil še z uničenjem ključavnice.

V Celju so obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilcu v vozilo ni uspelo vstopiti, lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V Zagradu je neznani storilec s tovorne prikolice ukradel privezne verige z napenjalci. Iz rezervoarja tovornega vozila parkiranega v Štorah je neznani storilec ukradel gorivo, iz delovnega stroja parkiranega v bližini pa hidravlično olje.