foto: PxHere

Piše: C. R

V zadnjih štiriindvajsetih urah so bili zločinski prestopniki vnovič sila aktivni. Spodaj objavljamo obravnavane primere s področja kriminalitete.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo Scott. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več ročnega elektro orodja. Lastnika je oškodoval za okoli nekaj tisoč evrov.

V okolici Hrastnika je bilo vlomljeno v gostinski lokal in poslovne prostore, od koder je bilo odtujenih več predmetov, nastalo pa je za okoli 4.500 eur škode.

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več predmetov. Povzročili so za okoli 6.000 evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več kosov gradbenega orodja in materiala. Povzročili so za okoli 5.000 evrov škode.

V Velenju je neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel tri kovčke različnega orodja in lastniku povzročil za dobrih 1.500 € škode.

V Plazovju, na območju Rimskih Toplic, je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar.

V času od sobote pa do ponedeljka popoldne so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja v Dolenji Brezovici. Po prvih ugotovitvah šentjernejskih policistov so odpeljali okoli petsto kilogramov odpadne medeninaste žice in lastnikom povzročili za nekaj več kot dva tisoč evrov škode.

Med vikendom so pred trgovskim podjetjem na Cesti XV brigade v Metliki vandali razbili steklo nadstreška, kjer so hranili nakupovalne vozičke. Povzročili so okoli šeststo evrov škode.