Slika je simbolična. (foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Ta teden so policisti s PP Maribor prijeli in pridržali 39-letnega Mariborčana, ki je v Mariboru izvršil roparsko tatvino. Sumili so namreč, da je slednji izvršil še več podobnih kaznivih dejanj.

V času pridržanja so policisti v kriminalistični preiskavi uspeli ugotoviti, da je pridržani Mariborčan osumljen storitve še vsaj 11 kaznivih dejanj tatvin. Te je izvrševal od začetka meseca decembra 2021 do prijetja, v različnih prodajalnah na območju mesta Maribor. Med dejanji je praviloma odtujeval različne tehnične predmete, v posameznih primerih pa tudi druge artikle, kot so razna čistila in prehrambeni izdelki.

S temi dejanji je različne prodajalne oškodoval za okoli 1.900 evrov.

Policisti so pri osumljencu, na podlagi odredbe sodišče, opravili tudi hišno preiskavo, med katero so našli in mu zasegli del predmetov, ki izvirajo iz navedenih kaznivih dejanj.

Zoper osumljenega so policisti pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine in 11 kaznivih dejanj tatvin ter ga v sredo, 6. 4. 2022, privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je zoper njega sprva odredil sodno pridržanje, po zaslišanju pa je zoper njega odredil pripor.