Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Piše: C. R.

V petek zjutraj, okoli šeste, so neznanci iz prostora kmetijske zadruge v Trebnjem odnesli več različnih PVC folij. Tatvino so opazili šele popoldne.

Po prvih ugotovitvah so se storilci iz kraja odpeljali z vozilom VW Touran. Preiskava tatvine, ki je podjetju povzročila okoli tisoč tristo evrov škode, še poteka.

V nadaljevanju objavljamo še ostale primere s področja kriminalitete, ki so jih pretekli vikend obravnavali slovenski policisti.

Isti dan je, nekaj čez sedmo uro zjutraj, voznik tovornega vozila, ki ga je imel parkiranega v Ločni, ugotovil, da so mu ponoči iz rezervoarja iztočili okoli sto petdeset litrov dizelskega goriva in mu povzročili skupaj za skoraj tristo evrov škode.

V petek popoldne so dva mladoletnika iz trgovine na Ljubljanski cesti ukradla jakno in parfum. Enega so novomeški policisti kmalu prijeli, skupaj z ukradenimi predmeti, drugega pa našli malo kasneje. Oba bodo kazensko ovadili.

V soboto dopoldne so poklicali policist v Veliko Dolino, kjer so ugotovili, da so jim neznanci v zadnjem mesecu dni vlomili v vikend hišo. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so storilci s silo premagali vhodna vrata in pregledali prostore notranjosti. Pogrešajo motorno žago Husqvarna, tri desetlitrske posode z gorivom in zaboj piva. Povzročili so za okoli sto evrov škode.

Metliški policisti so v soboto opoldne opravili ogled tatvine akumulatorjev, ki so jih neznanci odnesli iz dveh delovnih strojev v Hrastu pri Jugorju. Iz dveh delovnih strojev so storilci odnesli tri akumulatorje in lastnikom povzročili za okoli štiristo evrov škode.

V soboto pozno popoldne, med 18.30 in 19.10 uro so neznanci v Straži, izpred hiše Pod Srebotnikom, odpeljali dve gorski kolesi. Gre za dve kolesi znamke Specialized, model Rockhopper – eno je temno sive barve s črnim napisom, drugo temno zelene barve s srebrnim napisom. Lastniki so oškodovani za nekaj manj kot dva tisoč evrov.

V noči iz nedelje na ponedeljek so neznanci vlomili skozi okno gostinskega lokala na novomeškem Glavnem trgu in odnesli denarnice z menjalnim denarjem. Po prvih ugotovitvah so povzročili za okoli šeststo evrov škode.

Na Koroški Beli so policisti obravnavali vlom v vozilo. V Kokri je storilec iz odklenjenega vozila odtujil ključe hiše, jo pregledal in odtujil manjši znesek denarja. P

red Tuš Planetom v Kranju je bilo odtujeno zaklenjeno kolo oranžne barve znamke Scott, na počivališču Voklo na avtocesti pa iz prikolice rezervna pnevmatika.

Na Viču je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Specialized. Škoda znaša okoli 800 evrov.

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v aparat z mesom, postavljen ob trgovini. Ukradel je več suhomesnatih izdelkov in za okoli 50 € kovancev. Škodo je lastnikom povzročil še s poškodovanjem aparata.

V skladišču podjetja v Šempetru v Savinjski dolini smo obravnavali nesrečo pri delu. Voznik viličarja je med vzvratno vožnjo trčil v 36-letnega delavca in mu hudo poškodoval nogo. O primeru še zbiramo obvestila.

V Gornjem Gradu smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno. Prostore je preiskal in ukradel nekaj gotovine in zlato verižico. V Kopru je nekdo vlomil v lokal in ukradel blagajniški minimum. Iz skladišča na Ljubljanski cesti v Kopru pa je nekdo ukradel baterijski brusilki.