Fotografija je simbolična. (foto: Twitter)

Piše: C. R.

14. Januar

Ob 23. uri je 46-letnemu vozniku osebnega avtomobila v Pivki odrejen alkotest pokazal 0,76 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.15. JanuarOb 0.45 so policisti v Kopru ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,0 mg/l alkohola, opravljen hitri test na droge pa je bil pozitiven na kanabis. Odrejen strokovni pregled je zavrnil v postopku je izročil manjšo količino zelenih posušenih rastlinskih delcev. Snov je bila zasežena in bo poslana na ekspertizo. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.20 smo bili obveščeni, da je na Šaredu v kanalu osebni avto v njem pa nekdo spi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v vozilu 45-letnik, kateremu je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.16. JanuarNekaj čez polnoč so policisti v Portorožu ustavili 40-letnega voznika mopeda. Odrejen hitri test na droge je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonil. Med postopkom so mu zasegli približno 25 g prepovedane droge konoplje. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Ob 21.40 so na Škofijah ustavili 35-letno voznico osebnega avtomobila, državljanko Italije, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,60 mg/l alkohola. Odrejeno ji je bilo pridržanje sledi obdolžilni predlog.Ob 23.50 je policist ustavljal vozilo na Piranski cesti v Kopru. 41-letni voznik je ob ustavljanju nekoliko pospešil hitrost in zapeljal proti policistu, ki je odskočil na pločnik. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,44 mg/l alkohola, odrejen je bil tudi strokovni pregled za droge. Obravnava se kaznivo dejanje Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi v primeru pozitivnega rezultata strokovnega pregleda pa še kaznivo dejanje Nevarna vožnja.