foto: Pixabay

Piše: C. R.

13. septembra v večernih urah, so policisti na območju naselja Osek (Mestna občina Nova Gorica) ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. 

Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Bovec 13. septembra popoldne, blizu Kobarida ustavili 67–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil tudi omenjeni voznik pod vplivom alkohola (0.69 mg/l alkohola). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Idrija so 13. septembra v večernih urah, na Idrijskem imeli v postopku kolesarja in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat preizkusa z elektronskim alkotestom pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1.16 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Policisti so kolesarja izločili iz prometa, izdan mu je bil plačilni nalog.

Policijska uprava Nova Gorica ponovno opozarja, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oziroma negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu! V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot …

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Prejšnji članekPrevidno vozite skozi gozd!
Naslednji članekNa podvozju tovornjaka odkrili Afganistanca