Slika je simbolična. (foto: Twitter)

Piše: C. R.

Včeraj, tik pred poldnevom, so imeli policisti v postopku dva državljana Makedonije, ki sta na območju PP Gorišnica, peš nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Oba so oglobili, nato pa so enemu, ki ima urejeno bivališče na Hrvaškem dovolili vstop, drugega pa so zavrnili in predali hrvaškim varnostnim organom.

Zvečer pa so imeli v postopku državljana Srbije, ki ima urejeno bivališče v Nemčiji, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim vozilom srbskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ormoški policisti so včeraj zjutraj prijeli državljana Kosova, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo. V postopku so policisti ugotovili, da ima tujec urejeno bivališče na Hrvaškem in tudi vse potovalne dokumente. Slovenski policisti so mu izdali plačilni nalog in ga na MMP Središče ob Dravi predali hrvaškim kolegom.

Policisti so sinoči na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje prijeli državljanko Surinama, ki je kot sopotnica v osebnem avtomobilu nizozemskih registrskih oznak, želela izstopiti iz naše države na Hrvaško, vendar ni imela potovalnih dokumentov. V našo državo je nedovoljeno vstopila iz Avstrije, na bivšem mejnem prehodu Šentilj, kjer se mejna kontrola ne izvaja. Policisti so jo oglobili in jo bodo predali avstrijskim varnostnim organom.

Ormoški policisti so danes, nekaj po polnoči, na območju Vičancev prijeli skupino 14 državljanov Pakistana, ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo. Ko bodo zaključeni, jih bodo slovenski policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim kolegom.

Podlehniški policisti so danes, malo po 3. uri v Podlehniku ustavili tovorno vozilo avstrijskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije. V vozilu so policisti odkrili 10 državljanov Pakistana in 6 državljanov Afganistana, ki so pred tem nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo.

Postopki s tujci še potekajo. Policisti so vozniku in še enemu državljanu Srbije odvzeli prostost, zaradi suma da sta organizirala nedovoljen prehod tujcev preko državne meje.