Na sliki vidimo temnopoltega mladeniča, ki so mu z mačeto odsekali roko. (foto: Twitter)

Piše: Arian Sajovic

V vzhodnem Londonu je prišlo do groznega dogodka. V konfliktu med mladimi zločinci je eden od vpletenih izgubil roko, ki so mu jo odsekali z mačeto, potem ko jih je ta poskusil oropati.

Po poročanju uporabnikov na socialnih omrežjih naj bi imeli v vzhodnem Londonu že dlje časa težave s spori med temnopoltimi in aziatskimi mladostniki. Prvi naj bi redno ropali in terorizirali slednje, ki pa so končno udarili nazaj. Na videoposnetku lahko vidimo temnopoltega mladeniča, ki se drži za roko, ki naj bi mu jo odsekali z njegovo lastno mačeto po neuspelem ropu.

V Londonu se že dlje časa ukvarjajo z prisotnostjo kriminala med mladimi, kjer prihaja do trenj med rivalskimi tolpami, ki se borijo za ozemlje in monopol nad prodajo narkotikov, predvsem kokaina. A poleg trgovine s prepovedanimi substancami so v porastu tudi vse ostale kriminalne dejavnosti, kot so ropi in vlomi ter tudi fizično nasilni zločini.

Zastrašujoče je tudi dejstvo, da je ogromno žrtev kriminala še vedno mladoletnih. Največ zabeleženih umorov mladoletnikov (28) je bilo zabeleženo leta 2008, a kot vse kaže bo letos ta mejnik presežen, saj je bilo julija v Londonu zabeleženih že 22 umorov, kjer je bila žrtev mladoletna.