Slika je simbolična. (foto: PU Novo mesto)

Piše: C. R.

Policisti so na območju PU Koper in PU Maribor v zadnjih štiriindvajsetih urah obravnavali osemindvajset (28) ilegalnih prehodov državne meje:

Primorski policisti so v Rakitovcu prijeli in zasledili državljana Irana, v Dragonji dva državljana Irana, pri Zazidu dva državljana Irana, in po državljana Alžirije ter Gambije.

V Kosezah so ustavili osebni avto italijanske registracije. Ob vozniku in sovozniku (oba državljana Kube z urejenim statusom v Italiji), sta bila v vozilu še dva državljana Kube, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Postopki z njimi še potekajo.

Na Rakitovcu pa so obravnavali tri državljane Alžirije, zatem pa še devet državljanov Afganistana, državljana Turčije, pri Sočergi pa še enega državljana Maroka in državljana Zahodne Sahare.

Na območju PU Maribor pa so policisti včeraj ob 22.45 policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan BiH, odkrili skrite tri državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj dopoldne so policisti imeli v postopku še državljana Avstrije, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za kar ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili.