Slika je simbolična. (foto: PxHere)

Piše: C. R.

Čez vikend so policisti obravnavali več primerov vloma in tatvine.

V Šiški  je  bilo vlomljeno v več kleti, od koder je bilo odtujeno orodje, kolo in kovček. Skupna škoda znaša okoli 1500 evrov.

V  Centru  je  bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena oprema. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Preko noči je neznani storilec vlomil v gostinski lokal v Izoli. Policisti na kraju še opravljajo ogled, sledi kazenska ovadba.

V Pristavi  pri Mestinju smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel žensko torbico, v kateri so bili dokumenti, bančni kartici in nekaj drugih  stvari. Storilec je kmalu po vlomu, na bankomatu v Šmarju pri Jelšah, poskušal dvigniti gotovino, vendar mu ni uspelo.

Kranjski  policisti  so  obravnavali  poškodovanje osebnega avtomobila  s predrtjem pnevmatike in poškodbo pločevine vozila, ki je bila prijavljena v še enem primeru.

Na  parkirnem  prostoru  avtocestnega postajališča Starine je v noči na 10. 12.  nekdo  vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil okoli 700 litrov goriva.

V  Dolu  pri  Trebnjem  je  v  noči  na  12.  12. nekdo vstopil v odklenjen gospodarski objekt in iz hladilnika odtujil več kosov mesa.

11.  12.  nekaj  po  20.30  so  v  okolici Šentjerneja neznanci skozi vrata vlomili v stanovanjsko hišo. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

V  naselju  Gornje  Orle  na območju PP Sevnica je 11. 12. nekdo izkoristil odsotnost  stanovalcev  in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

V  kraju  Podreber  na  območju  Semiča  je  med  9. 12. in 12. 12. nekdo z dvorišča počitniške hiše odtujil kolo z motorjem znamke Yamaha.

V  Libojah so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, dve počitniški hišici in vrtno uto. Iz ene od počitniških hišic je storilec ukradel nekaj hrane.

Na Kidričevi ulici v Žalcu so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kolo znamke Scott.

V Lokah pri Mozirju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, ni ničesar ukradel.

V petek so v Kasazah obravnavali vlome v pet počitniških hišic. Lastniki pogrešajo komplet orodja, ribiško opremo in več žganja.

Vlom v počitniško hišico so obravnavali tudi v Vrbju. Storilec je ukradel štiri ribiške palice.