Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Piše: C. R.

Policiste PP Sevnica je okoli 18. ure oškodovanec obvestil, da neznanci v Loki pri Zidanem Mostu iz tovornega vozila kradejo gorivo.

Ko so poskušali z vozilom pobegniti, so trčili tudi v njegov avtomobil in ga poškodovali. Policisti so storilce izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za osumljence iz Dobruške vasi in sicer 31-letnika, 19-letnika in mladoletnika. Zaradi kaznivega dejanja tatvine bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo in povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Včeraj dopoldan so koprski policisti izsledili, identificirali in kazensko ovadili dva moška, stara 52 in 32 let, ki sta v koprski prodajalni ukradla artikle. Prvi je ukradel dve električni zobni ščetki (368 evrov), drugi pa igralno konzolo in slušalke (354 evrov). Po tatvini sta oba pobegnila iz trgovine, vendar so ju policisti kmalu prijeli in identificirali. Sledi jima kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine in plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

V Portorožu je nekdo vlomil v prodajalno in ukradel več artiklov. Povzročil je za 1000 evrov škode.

Na Cankarjevi ulici v Radovljici je storilec odtujil bakrene žlebove. V Stražišču je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo.

V Vojniku je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel gotovino in zlatnino.

Na Botričnici, na območju Policijske postaje Šentjur, smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec v hišo ni vstopil, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

V Vinski Gori je neznani storilec s tovornega vozila ukradel dva akumulatorja.