Slika je simbolična. (foto: Twitter)

Piše: C. R.

Tudi včeraj so imeli naši možje v modrem ogromno dela na področju kriminalitete.

Šentjernejski policisti so nekaj pred 19. uro na parkirnem prostoru v Dobruški vasi zalotili in prijeli 26-letnega osumljenca iz Dobruške vasi, ki je vlomil v ograjen parkirni prostor in v rezervoarja dveh tovornih vozil, iz katerih je iztočil in odtujil gorivo. Zoper storilca so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. 26-letnega osumljenca, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo zaradi velike tatvine privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nekaj po 8. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da naj bi iz prodajalne na Andrijaničevi cesti neznanka odtujila več artiklov. Na podlagi opisa so osumljenko iz okolice Novega mesta izsledili in prijeli. Zasegli so ji ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Policisti so v dopoldanskih urah, v Izoli obravnavali vlom v eni od šol. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil vhodna vrata in pregledal nekaj notranjih prostorov vendar pa od tam ni odtujil ničesar. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

Neznani storilec je v zadnjem tednu dni, ko oškodovanca ni bilo doma, vlomil v stanovanjsko hišo na Knežaku in iz notranjosti odtujil 200 evrov gotovine. Po končani preiskavi bodo policisti storilca kazensko ovadili.

Med 11. 11. in 13. 11. je v Novem mestu neznanec vlomil v prodajni kiosk in odtujil pirotehnične izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 13. 12. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil praznično osvetlitev. Lastnika je oškodoval za 120 evrov.

Na parkirnem prostoru na Bohoričevi ulici v Krškem je med 8. in 10. uro neznanec iz odklenjenega kombija odtujil 450 evrov.

Na Homu so včeraj obravnavali vlom v planinski dom. Storilec je ukradel hranilnik s kovanci.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1100 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so bili odtujeni dokumenti. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder so bile odtujene motorne žage. Škoda znaša okoli 3000 evrov.