Slika je simbolična. (Foto: arhiv Demokracije)

Piše: C. R.

Policisti imajo širom Slovenije še vedno ogromno dela s tatvinami in vlomi.

Neznani storilec je v noči na 2. 12. 2021, vlomil v 2 od 15 lesenih hišk, začasno nameščenih na Glavnem trgu in še v najmanj 4 na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Policisti še opravljajo ogled kraja dejanja in zbirajo obvestila, zato še ni znano ali je neznani storilec kaj odtujil, niti ne kolikšna je materialna škoda.

Neznani storilec je v času od meseca julija 2021, do 01. 12. 2021, odtujil neregistriran osebni avtomobil znamke Fiat Punto, bele barve, št. šasije ZFA 17600004857881, ki je bil parkiran med vrtovi za trgovino na Ulici I. internacionale v Mariboru.

V naselju Ob Težki Vodi je v noči na 1. 12. nekdo vlomil v lesen pomožni objekt in odtujil štiri sekire in ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 350 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v poslovni prostor in poskušal vlomiti v sef, vendar mu to ni uspelo. Od dejanja je odstopil, policisti pa zbirajo informacije o storilcu.

V Kopru so vlomili tudi v gostilno, iz katere so ukradli denar in alkoholne pijače ter zračno puško.

V Postojni je nekdo iz trgovine ukradel 15 moških parfumov, v skupni vrednosti 1057,84 evrov. Parfume si je stlačil za jakno. Prodajalno je nato zapustil mimo blagajne, pri tem pa se je na vratih sprožil senzor za alarm. Blagajničarka je stekla za njim, vendar je moški zbežal, pobral ga je voznik osebnega avtomobila znamke Citoren xsara picasso, zlate barve. Policisti zadevo intenzivno preiskujejo.

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen agregat. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Sežani je nekdo vlomil v klet in ukradel električni skiro znamke Yonos, bele barve, vreden 150 evrov.

Včeraj, 1. decembra ob 12.17 uri, so bili policisti PU Nova Gorica obveščeni o tatvini bakrene pločevine z zapuščenega objekta v Šempetru pri Gorici. Po sedaj zbranih podatkih se je neznani storilec v času od 26. novembra do včerajšnje prijave kaznivega dejanja Policiji s strehe stavbe (bivše trgovine) odstranil približno dvajset metrov bakrene pločevine oz. strešne obrobe v vrednosti približno 3 tisoč evrov. Po izvršenem kaznivem dejanju je neznanec kraj zapustil in z odtujeno barvno kovino odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Prav tako so bili danes, 2. decembra ob 7.33 uri, obveščeni še o poskusu vloma tekom noči v drugo trgovino v središču Šempetra pri Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznanec skušal vlomiti stranska vrata v skladišče trgovine, vendar mu to ni uspelo. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Tudi ta primer policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.