Most v Gradcu, kjer se je zgodila nesreča. (Foto: Berufsfeuerwehr Graz)

Piše: P.T.

Na avstrijskem Štajerskem je v hudi prometni nesreči umrl 23-letni Slovenec, poročajo lokalni avstrijski mediji.

V Gradcu se je v nedeljo zjutraj zgodila huda prometna nesreča: v Muro je z mostu Puntigamer zapeljalo vozilo, v katerem je bil tudi 23-letni Slovenec. Umrli so trije ljudje.

Po podatkih graške poklicne gasilske enote se je nesreča zgodila okoli 2.45 pri mostu Puntigamer: avto je za izvozom Südgürtel zapeljal s ceste, prebil pregrado, poletel po zraku, padel v reko in potonil. Mura je tam globoka 4 metre.

(Slika: Google Maps)

Ob prihodu gasilske brigade, poroča portal Steiermark ORF, je bilo vozilo že povsem potopljeno. Philipp Goldner iz gasilske brigade je dejal: »Če pogledate krivuljo leta, je moral avto priti iz predora z zelo veliko hitrostjo in nato odleteti proti osrednjemu delu mostu, kjer je avto padel v vodo; na kraju, kjer je otok za podporo trem stebrom.«

Prišli so potapljači in reševalci, a iskanje je bilo zaradi noči in močnega toka oteženo. Ko so avto dokončno dvignili iz vode, sta bila v njem dva moška:  22-letni Bosanec in 23-letni Slovenec. Potapljači so danes dopoldne na območju nesreče iz Mure odkrili še eno truplo – to je bil 27-letni Bosanec.